10 december 2017
10:00

Hofors IBK P04-05

Stabil insats mot VAIF i P RÖD div 3

Söndagens bortamatch mot Valbo AIF 04 i div 3 spelades på Träffen i Sätra. Hemmalaget kom till match med endast 8 utespelare och hade därmed en tuff uppgift mot ett Hofors som ställde upp med tre kedjor och fem backar.

Första perioden började jämnt och bägge lagen hade ett antal chanser under första halvan av perioden. Med halva perioden spelad tog Hoforskillarna ledningen och en stund senare ökade man även på till 2-0. Rättvist så långt då gästernas avslut var klart vassare än Valbos, men spel- och chansmässigt var det en väldigt jämn period.

I andra perioden reducerade VAIF tidigt, men Hofors kunde replikera nästan omgående. Bortalaget vårdade bollen väl och hade det mesta av spelet, men Valbos kontringar var sylvassa. I en av dessa kontringar reducerade hemmalaget ännu en gång, men även denna gång replikerade Hofors relativt omgående. Halvvägs in i perioden började gästernas passningsspel ta ut sin rätt och ett ständigt jagande Valbo orkade inte stå emot pressen. Hofors gick relativt enkelt ifrån till en 8-2 ledning innan andra periodpaus.

Tredje perioden började med ett snabbt mål för Hofors och därmed kändes matchen avgjord. Valbo orkade inte stå emot, även om Hofors började slarva lite och frångick sitt tålmodiga passningsspel. Det blev lite mer blandat av individuella "rajder" och bländande passningsspel från gästernas sida, men med trötta hemmaspelare funkade det mesta. 7-1 i perioden i Hofors favör och totalt 3-15 på resultattavlan efter 60 minuters spel.

En komfortabel seger, även om siffrorna kanske inte helt speglar målchanserna i matchen. Valbos killar kämpade hårt matchen igenom och borde nog minst ha dubblerat sin målskörd med tanke på vilka chanser man brände. Hofors å sin sida fick ett par enklare mål med sig i protokollet. Men totalt sett en väl genomförd match av Hofors krigare, där den i förväg fastställda matchplanen genomfördes på ett bra sätt.